Bemutatkozás

Sütő Angéla 1979. január 1-jén születetett Miskolcon. Eleinte autodidakta módon, majd Pataki János festőművésznél tanult. Már igen korán kialakult saját festői stílusa, egyéni világképe.

"Festményein az a különleges, hogy minden motívum melyet használ, önmagán túlmutat. Legyen az egy fa, egy ösvény, egy emberi alak, mind-mind egy saját jelentéssel bíró szimbólum. Jelképrendszere, mely titokzatos lényéből és melankolikus lelkivilágából adódik, mindenki számára érthető, ugyanakkor elgondolkodtató." - Pataki János.

A művésznő legutóbbi nagy sikeru kiállítása Kazincbarcikán volt 2004 decemberében.

"Nem tudom magam besorolni egyik stílusba sem. Nem is akarom. Ki-ki a maga szemével lát és a maga szívével érez. A festő csak azt festheti, ami a fejében van. Én azt viszem a képeimre, amit belelátok egy tájba. Biztos mindenki álmodozott már egy-egy kirándulás alkalmával, és képzelte el milyen lenne, ha egy erdei tóban, nem csak békákat találnánk, hanem például váratlanul felbukkanna egy nimfa. Mesék, mítoszok és legendák, melyek végigkísérik életünket, és melyek titokzatos mivoltuknál fogva vonzanak bennünket. Engem is elvarázsolt ez a világ, ezért is választom gyakran témámnak." - Sütő Angéla.

A mitikus témákon kívül a művésznő előszeretettel fest tájképeket is.